lauantai 21. helmikuuta 2015

Kohti Cozumelia..

Hotel B Cozumelin allas alue. Perfect!
Lentomme lähestyi Meksikoa ja Cancunin rannikko aukesi eteemme. Tai sivustaamme, koska takapenkeiltä ei nää eteen. Paskat paikat. Olisi paljon miellyttävämpää olla ohjaamossa seuraamassa laskutoimitusta.

Pienellä rysäytyksellä el capitan asetti koneen auringon paahtamalle kiitoradalle. Lämpötila oli paljon miellyttävämpi kuin sateisessa Floridassa ja oli mukavaa tavallaan taas olla mestoilla.

Nostimme hivenen käteistä automaatista ja lähdimme ostamaan lippuka paikallisen EB:n siististi coolista ulkostandista. Pari tikettia ADO:lta melko inhimilliseen hintaan ja odotusaikakaan ei ollut kuin puoli timmaa. Bussi oli siisti ja penkki miellyttävä. Ilmastointi oli jälleen täysillä, vaikka perinteisesti lokaalit ei hirveesti diggaile kylmästä. Jännä judanssi. Dösä starttas kohti Playa del Carmenia, jossa viihtyisimme kaksi yötä ja sen jälkeen matkamme jatkuu Cozumelin saarelle.

Matka meni puoli horroksessa ja välillä sikeässä unessa. Lennot ja yö kentällä oli aiheuttanut kevyen väsymystilan, jota nyt yritin hoitaa. Bussi laskeutui aivan Playa del Carmenin keskustaan keskelle vilkkainta turisti rysäystä. Mesta oli siisti ja taksikuski kusetti jälleen. Olimme varanneet Airbnb:n kautta huoneen noin 2.5 kilsan päästä keskustasta ja huoneistonomistaja laittoi viestillä osoitteenja hinnan. 35 pesoa maksimissaan läskiniskalle. Kyyti maksoi lopulta 90 pesoa eikä hintaa saanut alas edes lähtemällä meneen. Gringon rinkkalisä tuntui taas amigon taskuissa. Huoneisto oli sen kuuluisan 5:n kadun varrella mutta paikallisten kortteleissa. Kävellen pääsi keskustaan ja ranta oli aivan vieressä. Crossfit maniac löysi jälleen itselleen boxin, jossa treenasimme ja peruspunttijuntti sai houkuteltua naisen seuraavalla kerralla perus salille. Se kun vaan on niin paljon edullisempaa.

Playa del Carmenin rannan pohjoisosaa.
Playa del Carmen on täynnä turisteja ja rakennettu täysin turismin ehdoilla. Ranta on upea ja omaa rauhaa saa kun jaksaa kävellä kohti pohjoista riittävästi. Ravintoloita on joka lähtöön ja hinnat on hivenen kalliimpia, mutta ei pahasti.

Parin yön jälkeen pakkasimme reput jälleen ja poistuimme matkustajalautalla Cozumelin saarelle. Botskeja menee aamusta iltaaneikä niihin tarvitse varailla lippuja etukäteen. Väliä hoitaa kolme eri firmaa ja hinnat on yks yhteen. Matka saarelle kestää noin puoli timmaa ja mukavuuden määrittelee merenkäynnin voimakkuus. Jos on isoo aaltoo niin keikkuu ja heiluu, mutta pienemmillä meno on tasaista. Ja siis kyseessä ei ole mitään pikkukippoja vaan ihan ok kokoisia pika lauttoja.

Ensivaikutelma Cozumelin saaresta oli miellyttävä ja myös aika turistisoitunut. Saari on ollut pitkään matkakohde monille ja tällä hetkellä se on Meksikon tärkein risteilykohde. Se näkyy katukuvassa.

Otimme taksin laiturin edestä bookin.com sivuston kautta vaaraamaame Hotel B Cozumeliin, joka oli noin parin kilsan päässä keskustasta. Häälomamme oli alkamassa!

Hotelli on erittäin siisti, hieno ja henkilökunta oli loistavaa. Se ei ole mikään iso kasvoton resortti vaan pienehkö paratiisi aivan uskomattoman hienolla allasalueella maustettuna. Lähes kaikissa huoneissa on merinäköala ja aamupala kuuluu hintaan. Rahaahan se maksoi, mutta osaltaan se oli myös ideana. Vähän parempaa vaikkei nyt täydellistä luxusta ja timangien loistoao ollutkaan ympärillä. Hotelli yrittää olla ekologisesti hyväksyttävä ilman tason laskua. Yllättävää se ainakin vieraan silmin onnistui siinä.

Allasalueesta jo mainitsinkin, mutta mainitsen lisää. Isohko uima-allas tarjoili todellakin viilentävän hetken auringon punoittamalle iholle. Meri tarjosi laguunissa suolahoidon ja pisttenä i:n päälle lämmitetty poreamme tarjoili sitä kaikkea mitä voi vain kuvitella. No siis ei ihan kaikkea.. Pervot.. Maisema oli kaunis, vesi lämmintä ja tarjoilu pelasi. Mikäs siinä istuessa vaikka koko päivän ja hörppiessä virvokkeita. Ja jos siinä kävi aika pitkäksi niin aina pystyi siirtymään läheiselle riippumattoalueelle levyttelee. Ja keräämään voimia. Todella lugnia ja chilliä. Suosittelen!

Hotellilla oli myös oma sukelluskeskus, jonka kautta oli mahdollista varata erinäisiä reissuja vetten alle. Oikeastaan ainoat huonot puolet Hotel B:ssä oli pienimuotoinen etäisyys kaupungin keskustasta ja onneton wifi. Näistäkin seikoista huolimatta suosittelen hodlaa lämpimästi! Just Be!

Ei kommentteja: