torstai 12. maaliskuuta 2015

Takaisin rannalle..

Moreloksen kalteva torni rannalla.
Jostain kumman syystä suurin osa reittimme biitsi mestoista on ollut hivenen varttuneempien reissareiden suosiossa. Ei pelkästään vain niiden valmismatkalaisten mutta myös vanhan liiton backpackereiden. Olen valitellut mestojen kalleutta ja todennut otselleni, että tämä on varmasti syynä monelle nuoremmalle. Ei ole varaa levytellä mestassa, joka on lähes Suomen hinnoissa. Etenkään jos sossu ei maksa kattavasti kuluja..

Samaan sarjaan asettui myös seuraava kohteemme Meksikon itä rannikolla. Linja-autossa oli jälleen tunnelmaa hyvästeltyämme Bacalarin kauniin järvimaiseman ja suunnistaessamme kohti Puerto Morelosin kalastajakylää. ADO ja muut paikallisyhteydet toimivat jälleen moitteetta ja saavuimme määränpäähän. Olimme buukanneet majoituksen Airbnb:n kautta ja kämpän olistaja Erick antoi loistavat ohjeet. Olisi jopa itse saapunut hakemaan meitä mikäli olisimme tienneet rarkan saapumisajan.

Otimme motarin varresta taksin ja porhalsimme noin kilometrin matkan juuri valmistumassa olevalle asuinalueelle. Kämppä oli juuri valmistunut, siisti ja puhdas. Ainoat miinukset oli wifin ja telkun puuttuminen sekä kolmen kilsan matka rantaan. Onneksemme majoittajamme oli myös havainnut etäisyyden ja hankkinut pari semi OK:ta maastotsyggeliä, jolla pääsi helposti polkasten biitsille läpi krokotiilen kansoittaman suoalueen. Emme nähneet yhtään. 

Valmiita ja valmistuvia hiekkaveistoksia biitsillä.
Puerto Moreloksen ranta on hieno ja vesiheinää lukuunottamatta puhdas. Pääsääntöisesti turistit siellä koostuvat jenkkikalastajista ja heidän perheistään. Ranta-alue on täysin turistialue ja jos haluaa aitoa elämää niin pitää jaksaa kulkea kylästä. Hinnat rannalla on turistihintoja ja kylällä vähän edullisempaa. Mikäli diggaa vanhemmasta jenkkituristista tai lapsiperheistä, niin suosittelen mutta muutoin ei mestalla ole paljoakaan annettavaa perus reppuliikkujalle. En mene toista kertaa.

Ei kommentteja: