perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kohti pohjoista..

Aamu herätys oli aikainen. Otimme pienen aamiaisen hotellimme yhteydessä sijaitsevasta kaupasta ja nautimme sen samalla raapien kutiavaa ihoa. Sängyssä saattoi elää myös muita olioita. Bussista ei ollut mitään hajua ja kimppatakseja saattaa mennä sanoi kauppias. Ei muuta kuin tien varteen venttaamaan. Hetki odottelua ja näin Mayab dösän. Tulum? Kysyin ja yllättäen kuski vastasi murtaen eglantia käyttäen että ei. Bussi menee Validoliin tai johonkin vastaavaan.. Iso pettymys ja takaisin tien varteen. Vielä hetki ja ottaisin taksin. Taksi Tulumiin Cobasta maksaisi noin 400 pesoa, joten se ei houkutellut. Odattaisimme vielä hetken.

Taksi lähestyi meitä ja vilkutteli valoja. Viitoin pysähtymään ja kysyin meneekö se Tulumiin. Si! Eli menee. Eka hinta reilusti yli tonnin ja naurahtaen kieltäydyin. Hinta laski 130 pesoon. Varmistin vielä että ymmärsimme toisiamme ja sen jälkeen kamat kyytiin ja menoksi. Olimme matkalla Holboxin saarelle.

Pääsimme Tulumiin ja sieltä edelleen bussilla Cancuniin. Cancunissa vaihdoimme ADO:n bussin Orienten paikallisbussiin ja taivalsimme vaihtelevalla nopeudella useamman tunnin Chiquilan satamakylään. Sieltä otimme lautan Holboxin saarelle ja edelleen Golf auto taksin majoitukseemme. Tosin suhari ei tiennyt mestaa ja ajoi pienen kiertoreitin. Pääsimme kuitenkin perille Paradise Hostelliin, joka oli parin korttelin eli kävelymatkan päässä satamasta. Mukavan pieni huone oli ok ja hostelli vaikutti viihtyisältä. Rantaan oli matkaa muutama sata metriä ja perus palvelut aivan vieressä. Tällä saarella kaikki on lähellä.

Holbox on erittäin viihtyisä ja hieman syrjäinen paratiisi, joka tarjoaa kaikki turistin perusmukavuudet. Autot ja asfaltti ei saarella häiritse ja kulkeminen hoidetaankin kävellen tai golf autoilla hienohiekkaisilla teillä. Saaren hintataso on hivenen korkeampi kuin esimerkiksi Gozumelillä, mutta etsivä löytää myös tältä saarelta upeita ja hyviä mestoja. Mitään sen erikoisempaa tekemistä chillailun lisäksi ei kannata odottaa vaan turistin tulee keskittyä levyttelyyn ja lepoon.

Aktiviteetti hönöille ei löydy salia, joten ainoaksi kuntoilu muodoksi koituu juokseminen upealla ja pitkällä rannalla ja erilaiset oman kehon painon hyödyntävät lihastreenit.

Holbox kirii top kymppiin!

Ei kommentteja: