sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Orlando Shopping..

Ostoskeskukset eli Moolit (Mall..) on suorastaan käsite amerikassa. Niitä on paljon ja ainakin Floridan alueella nämä Outlet tyyliset shoppailijan paratiisit vielä näyttävätkin samalta. Kaikki on rakennettu saman kaavan mukaan ja Outlet liikettä on toisen perään. Toisaalta erikoista, jos kerta kaikki ostarin liikkeet on niitä outletteja niin missäs ne normit liikkeet sitten on?? Ehkä keskustassa tuplahinnoin varusteltuna..

Orlando, kuten muukin Florida, on shoppailijan paratiisi. Alueelta löytyy kaikkea mitä voi kuvitella tarvitsevansa Disneystä aina avaruusaikaan. Ostareilta löytyy kaikki tämän hetken kuumimmat brändit, halvimmat viritelmät ja kalleimmat juppien suosimat ja travellerin vierastamat suuren rahan muotitalojen putiikit. No jokaiselle jotakin.

Vierailimme International roadin lähistöllä kahdessa varsin samanlaisessa ostoshelvetissä. Ensimmäisenä oli vuorossa Premium Nationalin eteläpuolella pienen motarimatkan päässä. Kaikki tarpeellinen ja ehkä hivenenen ylikin näin heräteostelijalle. Safka on paskaa, mutta niinhän se pääsääntöisesti pikana on. Suurin yllätys ja vielä positiivinen löytyi liikkeestä nimeltä Marc Echõ. Miesten vaatteisiin keskittynyt New Yorkilainen muotitalo tarjosi kerrankin juuri meikäläisen makuun sopivia kuteita ja erityisen edulliseen hintaan. Mukaan lähti useita T-paitoja ja muutama muukin judanssi. Innolla odottaen tuotemerkin Suomeen saapumista. Toistaiseksi merkki on saatavilla vain amerikan mantereella.

Seuraavana vuorossa oli Prime Outlets Internationalin pohjoisella alueella lähellä Universal Studiota. Täysi kopio edellisestä lisättynä muutamalla mainitsemisen arvoisella. Ed Hardy, North Face, Burton jne.. Olihan niitä. Tosin Hardyn paita mallia T ei aivan uponnut Largen miehen päälle. Dammit! Paita olisi ollut puoli-ilmainen ja mopo aiheinen. Suurin ongelma Outlet myymälöissä onkin sopivien kokojen rajallisuus.

Prime Outletin löytyönä mainittakoon Dior Fahrenheit 32 tuoksu 2 x 100 ml hintaan noin 70 taalaa ja Oakleyn Holbrook pleksit kullan värisillä linsseillä 120 taalaa. Tosin Oakleyn osalta tehdas määrittelee hinnan valmiiksi ja vähittäismyyjillä ei ole sanottavaa tuotteen hintakilpailuun. Taitaapi Suomessa asettua samaan kategoriaan hinnan osalta.

Shoppailu ei ole todellakaan loppulaskun mukaan halpaa, mutta erona Aasiaan on se, että tällä kertaa tuli ostetua merkkikamaa eikä mitää paskaa kopioo, jota ei tule kuitenkaan pidettyä itsensä yllä. Tai ainakin näin uskottelin itselleni.

Next plan Disney World ja sen jälkeen pari hiivaa pubissa. Keep reading folks!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä kauppoja voi tehdä, varoitan kaikkia amatöörejä menemästä Camera Center INC, 8000 International Dr!
Älä osta sieltä mitään mihinkään hintaan.
Nimimerkki
HUONO KOKEMUS